fredag, juni 20, 2008

Andra delen av semestern

Nu har snart en vecka till gått. Så nedräkningen till semestern kan fortsätta. Tre veckor kvar. tre veckor av städande och plockande. Och så det där hemska hembesöket som gör mig totalt jävla livrädd.

Efter de två veckorna på hemmaplan. Då är det dags att packa väskorna. Inte till någon solig strand någon annanstans i europa eller övriga världen. Utan det bär av norrut. 70 mil för att vara exakt. Till Umeå och Robban. Till Flickan från landet i norr's hemmaplan.

Det blir med flyg. Vilket känns lite lagom bra. Flyg är läskigt. Flyg gör mig orolig. Men det var det billigaste allternativet. Och det snabbaste, så klart. Så det är bara bita ihop den dryga timmen.

Vad som sker där uppe vet jag inte. En farmor fyller 95. Och det finns en hel del trevligt folk att träffa. Det ska bli skönt att åka upp. Jag har längtat. Norrland har nästan blivit som en slags tillflyktsort. Att hitta något slags lugn. Jag behöver inte prestera. Jag slipper krav och måsten. Från mig och från andra.

Jag tycker om staden. Jag tycker om de två orterna utanför. Och jag tycker om människorna. Och så får jag se Flickan från landet i norr må sådär extra bra. Över att få vara hemma. Hemma på riktigt. Det blir lite mer än en vecka där uppe. Där uppe som kanske blir min hemmaplan i framtiden också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen norrut, även om du inte åker ända upp till mina hemtrakter.
Njut av tillvaron och trevlig gemenskap!
Jag tror inte att du skulle ångra dig om du lät "landet i norr" bli din hemmaplan någon gång i framtiden.

Glenn sa...

Tessalisa >> Jag tror inte jag heller skulle ånga mig. Det enda som skrämmer lite...är det där med vintern :)

Anonym sa...

Det värsta med vintern är faktiskt inte snön och kylan utan mörkret. Men det finns ju sätt att förgylla tillvaron!
Stearinljus, mysig gemenskap, yllefiltar, bra böcker, film, varm choklad o.s.v.
Och vänjer du dig vid snön kan du ju variera löpningen med längdskidåkning.
Skoterkörning, vinterfiske, promenader i natur täckt av ett gnistrande snötäcke o.s.v. o.s.v. är annat som faktiskt är riktigt trevligt.
Men en sak skulle du sakna och det är de långa varma vårarna med blommande vitsippor, för det saknar nästan alla som flyttat upp.
Här är det vinter lääänge, sedan kommer plötsligt en KORT vår innan det blir sommar och vitsipporna blommar enbart i trädgårdar.