söndag, juni 29, 2008

Tredje delen av semestern

Igår var nog första gången jag verkligen rattade in P1. Helt medvetet. Det var Lasse som skulle sommarprata. Herr Winnerbäck. Han var bra. Han är bra. Pratade på om både det ena och det andra. Uteblivna intervjuer och om sprit. Om att behöva välja mellan får i kål eller köttbullar. Och göra det på ett seriöst och moget sätt.
Tyvärr hann jag bara höra halva. Innan det var dags att förflytta sig till USM och hans gröna balkong. Där den kalla ölen stod och väntade. Precis bredvid de små rykande kopparna fyllda med cappuccini.

Men det blir fler tillfällen att lyssna på Lasse. Visst är det bara gå in på Sveriges radio's hemsida och lyssna på hans sommarpratande. Eller sätta på skivorna som står här. Eller alla låtarna på datorn. Men det finns ett tillfälle till. Det bästa tillfället. Det kommer att ske i Sundsvall.I början på augusti.

När Flickan från landet i norr och jag varit uppe i hennes hemtrakter ett tag så är det dags att åka söderut igen. Men inte hela vägen till storstan. Vi stannar till i Sundsvall och möter Bror och hans Dalaflicka. En weekend där med avslutning på folkets park där Lasse har sin konsert. Lite mindre. Lite mer mysigt.

Och inte bara spelningen. Att få bo på hotel två dagar. Men service. Frukost, lunch och kvällsbuffé. Och så den där kaffemaskinen i receptionen. Den här guld värd. Och den är gratis. Det blir en tredje del av semestern. En riktigt bra del det också.

Så det gör inget att jag missade andra halvan av Lasse's sommarprat igår. Jag tar igen det i sommar. Eller kompleterar. Att i stället sitta med USM där på balkongen var inte fel det heller. Och att sedan gå vidare till Tant S. En bit längre bort. Där lite kollegor och annat folk hade sina kalla öl ståendes. Två grupperingar blev en. Och kvällen blev lång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men precis som du säger behöver man inte välja. Tycker du ska gå in på sr.se/sommar och lyssna på resten av sommarpratet. Det var bra. Så klart.

Glenn sa...

Martina >> Eller så tajmar man det och kombinerar.
Har inte lyssnat klart på sommarpratet, men snart kommer det en semester...