fredag, september 13, 2024

Fredag med fotbollsstjärnan

Fredag. Den trettonde och allt. Har den här terminen ett schema som har tre lättare dagar och två kaosdagar. Ingen vila ingen ro på tisdagar och torsdagar. Helt tom och helt slut när man rullar hem.

Idag är det inte tisdag eller torsdag. Det är fredag. Den trettonde och allt. Det innebär att det är en lugn dag. Det hade jag aldrig på det tidigare arbetet. Där fanns det inget som hette lugn dag. Där var det ingen rast ingen ro jämnt. Alltid. Always. Har jag sagt att jag inte saknar det förra arbetet?

Idag har jag dessutom spelat fotboll med en fotbollsstjärna. Det var vuxna mot en hel bunt med barn. Säkert upp mot 200 stycken. Barn alltså. Vi vuxna var fyra stycken. Jag fick en "snygg passning!" ropat till mig av fotbollsstjärnan. Satan vad stolt man blev av det. Växte flera meter och tänkte att jag antagligen fortfarande skulle kunna bli proffs om jag skulle försöka. Fotbollsstjärnan är Frida Östberg. VM-stjärna. OS-stjärna. And so on.

Jag undrar hur många av kidsen som var med och spelade som egentligen vet vem det är de möter. Vem de får en passning av. Eller blir bortdribblade av. Och då menar jag inte mig. Utan Frida. Så klart. Jag tror inte de vet. Kanske borde informera dem om det.

Fredagen rullar på. Jag bygger ihop ett kök. Jag har lite stafettlekar. Jag syr käpphästar. Och faktiskt. Vi skrattar en massa idag. Det är jag inte van vid på arbetet. Och just det. Jag spelar fotboll också. Med en fotbollsstjärna. Det är inte en dålig dag med tanke på att det är fredag. Den trettonde och allt.

Inga kommentarer: