lördag, maj 14, 2011

Dansa din djävul

Jag sitter och ser en film. Det är verkligen inte ovanligt när det gäller mig. Jag ser mycket film. Kanske onödigt mycket film. Och serier. En massa serier också.
Just nu är det en äldre film som rullar. "Flashdance" från 1983. Kvaliteén är slående. Men det är något speciellt med filmer från 80-talet. De är mysiga på något sätt. Och ofta handlar de om ungdomar som har det svårt men kämpar sig fram i livet och lyckas. Eller så kanske det bara är såna filmer jag ser.

I vilket fall som helst dansas det i filmen. En hel massa. Både på skridskor och utan. En del dansar inne på klubbar som kanske inte är speciellt glamorösa. Andra tränar som bara den för att komma någonstans.

Och jag tänker. Att när jag får barn. Då skulle det barnet gärna få dansa. Hur mycket det vill. Vare sig det är en pojke eller en flicka. Helst inte inne på en sån där oglamorös klubb där män sitter och ser allmänt äckliga ut. Men dansa skulle de gärna få göra. Det verkar befrirande. På riktigt. Och jag antar att man får ut fruktansvärt mycket känslouttryck genom dansen.

Egentligen skulle de få göra vad som helst. Jag stöttar dem i vad som. Ja, förutom om de ska dansa på en sån där klubb. Bara de inte blir en "en i mängden". Med blonderat hår, likadana kläder som alla andra har och utan egen åsikt. Men som sagt, dans. Jo för fan.

2 kommentarer:

Tixe sa...

Men varför vänta på att barnen ska göra det man tycker verkar härligt, varför inte göra det själv? Det är aldrig för sent. Nu är jag visserligen partisk, eftersom jag blivit så himla dansnördig de senaste åren, men det man upptäckt själv vill man ju gärna att andra också ska upptäcka.

Nu pratar vi visserligen om helt olika typer av dans här, jag dansar bugg och foxtrot och det var visserligen längesen jag såg Flashdance men jag har för mig att den är dansbandsfri ;)

Fast vilken typ av dans man dansar kanske inte är så viktigt, tror känslan kan vara ungefär densamma.

Glenn sa...

Tixe >> Känslan blir att det är lite som att lära en gammal hund att sitta. Jag är en stel orytmisk löpare, inte dansare. Och skulle jag dansa så skulle jag behöva bjuda allt för mycket på mig själv. :)