torsdag, februari 04, 2010

Renoveringsplaner

Den senaste tiden har vi tittat runt här i lägenheten. Nu när vi går i flyttankar så blir det mer aktuellt. Och vi inser att det finns en hel del all ta tag i. Snarast.

Vid kattlådan finns det en list. Katterna är väl som en del män. Har svårt att pricka lådan varje gång. Och en del har lagt sig bakom listen. Den behöver alltså bytas ut.

Om vi går in i vardagsrummet och tittar upp i taket. En del av färgen har börjat spricka. Där ska det slipas. Heller. Vi slipar hela taket. Och målar om det i vitt.
Samma vita färg behöver målas i taket i hallen. Där en lättare strimma av fuktskada syns. Och det kanske man inte vill visa vid en försäljning.

Men vi stannar kvar i vardagsrummet ett tag. Golvet. Det skulle också behövas slipas. Katterna har kastat ner en del saker i det. Och farit runt med sina klor. Sen ska det lackas. Eller. Så läggs det in ett nytt. Klickgolv. Allt är en kostnadsfråga.

Nu kan vi gå vidare ut från vardagsrummet. Till hallen. Där listen och vattenskadan i taket redan ska åtgärdas. Där är golvet under all kritik också. De som lagt det innan jag flyttade in var ingen stjärna på det. Så det skulle behöva förnyas.

Så. Vidare in i badrummet. Nej, där är allt som det ska efter senaste renoveringen. Så vi hoppas snabbt ut till köket. Oh shit. Dessa vidriga självspacklade och målade köksluckor. Skulle verkligen behövas bytas ut. Men det känns omöjligt att hitta rätt mått på de luckorna från vårt 60-talskök.

Så det finns en hel del att göra. Dessutom. Förutom allt det nämnda. Så finns det lite inredningsplaner. Byta ut bokhyllor och sätta upp en väggtapet. Ändra färg på någon möbel. Och slänga och sälja en hel del överflödigt ägande.

Så det är lite att fixa. Men det kan bli roligt. Och behöver väl inte vara för dyrt. Om vi nu hittar något vettigt ställe som säljer rätt köksluckor. Och kanske hittar några vänner och familj som vill delta i det härliga arbetet. Och en målare. Så klart.

1 kommentar:

Tessalisa sa...

Visst är det trist när pengarna begränsar en, men som du säger, viss renovering och visst hemmafixande är roligt!
Det gäller bara att inte ta sig vatten över huvudet.
Spännande med framtidsplanerna också! Hoppas att de blir av!