onsdag, juni 18, 2008

Tigern har hittat hem!

I går kväll efter fotbollen var det dags att gå och sova lite. Efter en stund hör vi båda ett svagt slags jamande. Det är inte Nike. Tigern vi har haft kvar här hemma. Så både Flickan från landet i norr och jag hoppar båda upp och springer ut på balkongen.

Och så ser vi. Där nere. tre våningar under oss. Mellan ett par bilar. Sitter Dolly. Våran lilla saknade tiger. Och ser upp på oss med stora ögon. Exat en vecka sedan hon hoppade ner från balkongen.

Vi slängde på oss lite kläder och rusade ner med hennes syster. Tigern där ute var lite trevande första sekunderna, men sedan kom hon fram. Ett par kilo svagare än när hon var här för en vecka sedan.

Nu har hon hängt över matskålen och hängt på oss. Kurrat konstant. Hennes syster är lite avvaktande. Luktar en massa. Men det hela verkar gå bra. De ska nog hitta tillbaka till det de hade innan äventyret.

Om man nu bara förstod vad Dolly pratar om. Jag är säker på att hon går runt och berättar allt hon gjort. vart hon varit. Alla hundar och katter hon har nockat. Mött och ekorrar hon slaktat. Ja, allt det där vanliga som tigrar brukar göra.
Vad hon än gjort. Nu är hon hemma. För gott.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbara nyheter! Skönt att det slutade lyckligt!