lördag, juni 07, 2008

En osäker kanadensare

Nu har det börjat. Domaren har blåst i gång. Inte bara den här matchen. Utan hela EM. Kanske är Schweiz - Tjeckien ingen höjdarmatch. Men EM är EM. Och i morgon går Tyskland in i tuneringen.

Säkerligen nervösa spelare. Det blir man i nya och osäkra situationer. I alla fall jag. I går kastade Flickan från landet i norr och jag ner en kanadensare i vattnet. Vi paddlade ut en bit. Rundade en ö. Såg lite underliga fåglar. Kände hur tyst och lugnt allting blev.

Och så kom de där osäkra situationerna. Ingen av oss är speciellt erfaren när det gäller paddling. Så när det kommer större båtar. Nästan i klass med Viking Line. Eller kanske något mindre. I vilket fall som helst har de motorer och lämnar en del vågor efter sig. Vågor som gör att en liten kanadensare med två osäkra landkrabbor gungar till rätt friskt.

I början gjorde osäkerheten så att man snabbt paddlade in mot land och försökte hålla fast sig. Eller ta tag i något uthängande träd. Kanadensaren långsamt och fegt glidande så nära landkanten som möjligt. För inte vill man inkräkta på de riktiga båtarnas territorium.

Den här gången klarade vi oss bra. Vi blev inte blöta fören efter att vi slängt upp båten på bryggan igen. Och slängt ner oss själva i vattnet. I mälaren, som för övrigt fortfarande är bottenfryst.

Nästa gång ska vi vara kaxigare. Starkare. Inte fega längs landkanten och känna oss osäkra. I stället ska vi ta för oss. Och för säkerhet skull lämna alla tekniska prylar på land.
Det är i alla fall tur. Att spelarna i EM inte behöver guppa omkring på vatten. Och kanske inte heller bara glida längs kanten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt vad det är. Därför jag inte skrev något :) Det kan va frödelen från en vallmo