söndag, maj 25, 2008

Jag kan rädda mammorna senare

Kungsträdgården har de senaste dagarna haft lite evenemang. Jag vet inte riktigt vad det har varit, men lite om resor och liknande tyckte jag mig kunna se.

Flickan från landet i norr och jag gick igenom parken idag. När vi närmade oss stället med alla tälten och reklamstånden så kom det fram en kvinna med en pärm. Hon var från "rädda mammorna" och frågade oss om hon fick ställa några frågor. "Inte just nu" blev mitt svar, då vi precis stod och läste på någon skylt.

Vi gick vidare. Genom stället med alla tälten. Jag har så svårt för sådana ställen. Folk kommer fram och vill fråga både det ena och det andra. Och sälja hit och erbjuda dit. Bara tränga sig på.

När vi kommit igenom tältbiten, och jag trodde allt det hemska var över, så kom det fram en man. Även han hade en pärm i handen. En "rädda mammorna" pärm. Jag antog att han skulle fråga samma sak som kvinnan tidigare så jag var beredd på att slänga fram samma svar som kvinnan tidigare fick.

Men han frågade inte på samma sätt. Han frågade rakt ut om jag ville hjälpa till och rädda mammorna. Och så kom mitt svar "-Inte just nu" och i samma stund insåg jag hur konstigt det lät. Jag skrattade till. Flickan från landet i norr skrattade till. Ha! Men så kan det gå. Jag kanske ska gå ut och rädda världen först. Rädda mammorna kan jag göra sen.

Inga kommentarer: