fredag, februari 08, 2008

Slitas mellan två världar

Jag har precis stängt igen boken för sista gången. Alla de 704 sidorna är lästa. Stieg Larsson's tredje bok är utläst. Tyvärr var det hans sista. Tanken var att det skulle bli tio böcker i serien om Millenium. Men han hann inte. Han hann bara tre och en halv.

Jag vill bara ha mer. 704 sidor räckte inte. Jag vill fortsätta vara i Stieg Larsson's värld. Med Blomkvist och Salander. Och alla de andra.

Det är inte ofta jag försvinner in så pass i böcker. Men i de här tre böckerna har jag verkligen varit fast. Ibland tror jag nästan att jag går runt där på Stockholms gator. Att jag kanske stöter på någon av karaktärerna i boken. Men så måste jag ständigt komma tillbaka till den här världen. Till verkligheten.

Nu blir det svårt. Att hitta en bok som ska kunna konkurera med Millenium serien. Jag ska försöka med Åsa Larsson's. Och med Camilla Läckberg's. Först ska jag rensa skallen från allt kriminaltänk. Läsa David Lega's självbiografi. Men jag vet inte. Just nu är jag mest skeptisk. Och vill tillbaka till den där andra världen. Den världen är mycket mer spännande än min värld.

5 kommentarer:

Puma sa...

läste alla tre i november. blev helt fast. och kände enorm förödelse när de var slut. har inte läst en bok sen dess. det finns helt enkelt inte något som verkar lika bra. men det är lika bra att det bara var tre. aldrig har mitt liv blivit så lidande som när jag var inne i milenniumtrilogin. jag kunde ju inte sluta läsa! och att lägga ifrån sig boken halv sex och gå upp för att jobba halv sju är inte det bästa. vet inte om jag ser fram mot filmerna. tänk om det blir fel och alldeles, alldeles dåligt...

Anonym sa...

Puman >> Nej, det gäller att ha en grym självdiceplin när det gäller läsningen av de böckerna.
Så sant som du säger, risken att det blir helt fel med filmerna finns. Fast, samtidigt kan det bli klockrent. Det blev inte helt fel när man sa likadant om sagan om ringen triologin :)

Puma sa...

oj då, min kommentar tillbaks hamnade på vad jag förmodar är din löparblogg...

ps. kan tipsa om snabba cash om du inte redan läst den. nästan i klass med millenium. men bara nästan. ds.

Anonym sa...

Min sambo (S) kände precis samma sak när han läst den sista boken. En slags tomhet.

Anonym sa...

JAG HATAR PAOLO ROBERTO.

efter det kunde jag inte ta böckerna på allvar.