måndag, juli 20, 2009

En ung flicka biter sig i läppen

För ett tag sedan. Kanske någon vecka. Så stannade vi till på McDonalds. Tänkte att vi skulle vara sådär härligt lata och inte göra någon mat själva. Samma tanke som vi haft ett par gånger i veckan senaste tiden. Inte att vi stannat till på McDonalds. Utan att vi inte vill göra mat.

I vilket fall som helst. Det står en ung flicka i kassan. Precis som det brukar vara på dessa ställen. Framför oss i kassan står en medelålders mamma med två barn. Hon har beställt och den unga flickan i kassan har börjat lassa upp på brickorna.

Men så plötsligt. När det kanske bara fattas en liten dipp eller liknande. Säger mamman plötsligt att de ska ta med maten. Att de inte ska äta där.
Och man kan se. Hur den unga flickan i kassan sjunker ihop med axlarna. Hur hon biter sig i läppen. Och allra helst vill ge mamman en stor smäll rakt i ansiktet. Men det gör hon inte. Hon föröker med all kraft hon har att le. Hon lyckas inte speciellt bra. Men hon gör ett försök. Och börjar sen att packa ner allt hon precis ställt upp.

Det kan inte vara lätt. Men hon gjorde sitt bästa att inte visa sitt missnöje och sin ilska. Givetvis var vi snabba med att säga att vi skulle äta där. För inte vill man ha en smäll i ansiktet av en ung flicka på McDonalds.

3 kommentarer:

Mr T sa...

Man säger att man ska äta där och sedan börjar proppa i sig burgaren vid kassan :-)

Tessalisa sa...

Man kan ju också frestas att vara lite "wild and crazy" och se hur långt man kan driva denna människa innan hon faktiskt går från tanke till handling... ;-)

Glenn sa...

Precis. Och när hon går till handling. Då får som resultat (förutom smärtan) förmodlingen äta gratis. Vilket kan behövas.