måndag, september 21, 2020

Andra ser det jag inte ser

Det är intressant hur olika man kan tänka. Hur samma sak kan ses på sätt som skiljer sig något enormt. 

Det är höst nu. Det kan man egentligen inte se på så många olika sätt. Löv ändrar färg. Kylan drar in. Regnet faller. Pang! Hösten är här. Varsågod. Vare sig du tycker om det eller inte.

Jag tycker om hösten. Alla årstider har sin charm. Absolut. Men hösten är härlig. Inte minst för en löpare. Frisk luft. Fina färger. Trängseln ute minskar en aning. Mörkret får en att börja försvinna lite.

Varje år när hösten kommer tänker jag mycket på friluftsliv. På skogen. På svamp. På berg. Fjäll. På vandringar. Det blir sällan av. Någonstans försvinner all tid. Någonstans mellan träningar. Hämtningar. Matlagande och matcher. Det känns som att dagarna bara går. Och så är det dags att vakna till en ny dag.
Men det är här det där olika tänket dyker upp. Jag sitter med en känsla av otillräcklighet. Att det är svårt att hinna göra saker med barnen. Utöver deras träningar, matcher, läxor och allt som hör vardagen till. 

Men så får man höra från andra. Utomstående. Att vi gör så himla mycket med våra barn. Involverar dem i både det ena och det andra. I träningar. Utmaningar. Hit och dit. Det ena och det andra. Uppför slalombackar. Total training family. Familjesim. Det mesta handlar om träning. Men kom igen. Ni som har träffat våra barn förstår varför. Det finns energi som behöver få komma ut. Och det älskar jag att det finns.

Så det är väl egentligen bra att andra kan se det på ett annat sätt än jag. Som visar på att vi faktiskt gör en hel del saker med barnen. Även om jag skulle vilja göra mycket mer. 
I morse föreslog jag en ny utmaning till den äldste sonen. Han verkade lite tveksam till en början. Men sedan tror jag han nappade på idéen. På onsdag. Eller fredag. Då ska vi testa. Då ska vi ut i den friska höstluften. Ut bland färgglada träd. Låta pulsen stiga.

Inga kommentarer: