tisdag, mars 03, 2020

Prinsen gör gott

Nästan varje gång Prinsen är med oss och handlar eller är på stan så frågar han om vi har några kontanter på oss. Det är inte ofta vi kan svara ja. För kom igen. Hur ofta använder man kontanter i dagens samhälle?

Nu kan man tro att han är ute efter att få köpa sig någonting. Kanske lite godis. Kanske en sån där meningslös slemhand som finns i små runda bollar i maskiner. Hur kan de fortfarande säljas? Eller kanske köpa sig en milkshake. Han älskar milkshake.
Men nej. Han frågar om vi har kontanter för att han vill göra gott. Han vill hjälpa. Varje gång vi närmar oss en tiggare, någon som ser ut att ha det svårt. Kanske spelar musik. Då vill han ge dem en peng. Han förklarar att de kanske inte har råd att köpa mat. De kanske inte har någonstans att bo. Inte råd att köpa nya kläder. Men det har vi. Så säger han. Och han har så rätt.

Stoltheten spränger mitt hjärta. Jag ler med hela kroppen. Och de här situationerna gör att jag nästan vill växla in mer pengar för att ha en säck med kontanter redo.
Den lilla hänger på. Han vill också ge. Det är fantastiskt att se hur de lär av varandra. Framför allt när det gäller att göra gott. Det är viktigt.

Inga kommentarer: