tisdag, mars 03, 2020

En stor hög pengar

Att lägga pengar på saker är sällan roligt. Ibland kan det väl kännas okej. Att handla mat exempelvis. Då får man något tydligt för pengarna. Eller löparskor. En kaffe. En ny snygg skjorta. (Det är väl klart man köper en snygg. Vem skulle köpa en ny ful skjorta?) Eller köper en munk. Att lägga pengar på munkar är alltid rätt. Kom ihåg det!
Men den senaste tiden. Då har det lagts pengar. Och då pratar vi inte om en liten hög med pengar. Utan en stor jävla hög som gör att till och med ett bankkonto kan börja eka.

Först var det dags för tandläkaren. Det måste väl ändå tillhöra de mest tråkiga sakerna att spendera pengar på? Visst är det viktigt och nödvändigt och allt det där. Men roligt är det verkligen inte. Inte någonstans. Över 800kr för 15 minuter kontroll. Grattis tandläkarna.

Sen kommer vi till den där stora högen. Vår värmepump beslutade sig för att lägga ner. Tack för det. Nu kom det inte som en enorm överraskning. Den har tjänat huset i över 11 år. Men ändå. Närmare 60 tusen kronor på ett stort och tungt skåp som står längst in i ett hörn i tvättstugan. Det kan vi väl ändå vara överens om att det är den mest vidriga saken att spendera en satans massa pengar på? Återigen en nödvändig och viktig sak. Men enormt tråkig.

60 tusen kronor. Hela familjen hade kunnat ligga och slappa på stranden i Grekland i stället. Jag hade kunnat investerat pengarna och haft betydligt mer pengar 15 år senare. Eller så hade jag kunnat köpa mer än 6000 munkar. Antagligen hade jag behövt lägga mer pengar på tandläkare efter det. Men det hade ändå varit roligare med 6000 munkar en att köpa värmepump.

För ett år sedan var det svårt att få riktigt varmt vatten i handfaten. Strax efter blev det svårt att få fram riktigt varmt och skönt vatten i duschen. Så ja. Visst var det värt att lägga 60 000kr på en pumpjävel. Men roligt. Det kommer jag aldrig erkänna att det var.

Inga kommentarer: