torsdag, mars 19, 2020

Bunkra!

Ny dag. Nytt kontor. Jag vet snart inte längre vart jag jobbar. Hade det inte varit för temperaturskillnaderna på kontoren så hade allt bara flutit ihop. Idag är det onsdag. Då brukar jag vara på det kalla stället. Det är jag också. En kort stund. Sedan måste jag över till det varma. Det är rörigt.


I övrigt råder det Corona-tider. Covid-19. En djävulsk ny influensa som sprider sig över hela världen. Fler och fler saker stängs. Gränser. Restauranger. Biografer. Även skolor i en del länder. Någon ledare skyller på en annan. Andra vill samarbeta. En del tar snabba beslut. Andra avvaktar. Gör inget förhastat. Gemensamt för alla: Ingen har rätt svar.


Här i landet ställs evenemang in. All sport tog slut. Bara sådär. Det blev inga vinnare. Inga förlorare. Om inte alla blev förlorare kanske. Ekonomiskt slår det hårt.


Men så finns det de som tar allt ett steg längre. Kanske för långt i mina ögon. De åker till mataffärer. De åker till apotek. Och så köper de på sig. Enorma mängder. Toalettpapper. Handsprit. Pasta. havregryn. Handskar. Ja. Inte fan vet jag vad de köper allt. Och inte varför heller för den delen. Men slut tar det. Det är bara några som får allt. Vårdens handsprit tar slut. En del stjäl. Säljer extra dyrt. Och jag sitter och läser om det här och fattar ingenting. Varför bunkrar folk? Maten kommer knappast ta slut. Toalettpappret kommer knappast ta slut. Människor kommer inte bli inlåsta under vapenhot.


Rekommendationen är att inte vara för många på samma ställe samtidigt. Så smittan sprids. Stanna hemma om du känner dig lite sjuk. Precis som alltid. Inte vara för nära äldre. Jag kanske tar för lätt på allt det här. Kanske får jag äta upp allt om några veckor när jag inte har någonting. När jag ligger dödssjuk. Men just nu. Nu lever jag precis som tidigare. Jobbar. Hämtar barn. Tränar. Handlar mat. Undviker folk. Precis som alltid. Den största skillnaden är att sporten på kvällen byts ut mot en serie. En film.


Vi når nog snart toppen av den här smittan. Några länder har redan gjort det. Inom några månader är nog allt över. Bara ekonomin i världen som ska återhämta sig. Folk lever på som vanligt. Och då har nog en del väldigt mycket havregryn och pasta att äta.   

Inga kommentarer: