söndag, november 03, 2019

Maskerad i en källare

Sitter nu här i ett alldeles tyst och mörkt hus. Det enda som lyser upp är datorskärmen. Ingen är hemma. Och just precis nu uppskattar jag tystnaden lite extra. Jag uppskattar lugnet och ensamheten.

För en timme sedan var jag nere på stan. Ett ställe jag egentligen tycker om att vara på. Om det är dagtid. Det är en fin stad. Det är det visserligen på kvällen också. Men med kvällen kommer det också en enorm känsla av att vara felplacerad.
För en timme sedan stod jag med två vänner i en källare. I källaren vimlade det av människor. De flesta antagligen mer än en hand full år yngre än mig. Det skrattades. Det dracks. Det vinglades. Det var utklädda människor till höger. Och till vänster. Det socialiserades. Och för varje minut som gick kände jag mig bara mer och mer vilse. Jag tycker inte om att dricka. Jag tycker inte om att socialisera. Och inte fan tycker jag om att vingla. Nu gjorde jag inte det. Men ändå.

De här två kvällarna. När mina vänner varit här. De har kretsat väldigt mycket kring öl. Det ska drickas. Nästan hetsas. Och jag förstår inte. Jag vill inte. Men får dåligt samvete. Inte ska man behöva få dåligt samvete för att man inte dricker sig onykter? Vi är väl ändå vuxna människor? För en liten stund kändes det som att jag var tillbaka till tonårsperioden. Där alkoholen bara hade ett syfte.
De här två kvällarna. Egentligen hela veckan. Har varit tuff för mig. Det har varit människor runt mig hela tiden. Besök som löser av varandra. Uteliv. Väldigt trevligt. Men det tar enormt mycket energi från mig att vara social.

För en timme sedan tackade jag för mig. Den sista alkoholfria ölen var uppdrucken.  Och så började jag gå hem. Jag gör ofta det. Går. Tycker det är skönt. Mina vänner. De är kvar. Hoppas de hittar hem. Senare i natt.



Inga kommentarer: