måndag, oktober 28, 2019

Besök del 1

Behövs det en ordentlig städning hemma. Då är det bra att bjuda in besök. Desto grundligare städning. Desto längre besök. Eller om det kanske är tvärtom.
Höstlov. Hela veckan för en del. Tre dagar för mig. Men redan idag plingar det på dörren. Eller. De får ta och knacka om de vill komma in. Vår ringklocka är död och begraven.

Flickan från landet i norrs vän kommer upp från storstaden. Med två barn. Det är ett sånt där besök som är avslappnat. Som inte kräver någonting. Det är skönt. Det finns andra sorters besök också. De som kräver en jävla massa mer. Uppstyrt ska det vara. Planen ska vara klar. Och då blir det inte avslappnat. Inte ett dugg faktiskt.

Men nu var det den första sortens besök. Det blir kanske någon utflykt. Ett biobesök. Ett restaurangbesök. Någon lekplats. Och så Pokémonjakt. Denna never ending jakt.
Det kommer att vara full fart. Det är oundvikligt när fyra barn ska hålla till i ett litet hus. Men så länge alla behandlar varandra rätt. Då får det vara lite fart.

Den där grundligare städningen. Den är antagligen sjukt bortkastad. Om några dagar kommer den behövas göras om. Men det är det värt. Om några dagar byts besöket ut. Flickan från landet i norrs vän. De två extra barnen. De byts ut mot några andra. Kanske inte barn. Men betydligt skäggigare.





Inga kommentarer: