fredag, december 14, 2007

En organiserad natt

Gick och lade mig i sängen vid 23 tiden igår. Men jag kunde inte somna. För första gången på länge så hade jag känt mig riktigt avslappnad under dagen. Inga direkta krav på mig själv. Utan jag kunde bara vara.

Det ändrades i samma stund som huvudet landade på den mjuka kudden bredvid Flickan från landet i norr. Jag försökte stänga ögonen. Men de ville förbli öppna. Jag började fundera. Fundera på en massa saker som jag måste göra. Saker som ska köpas. Betalas. Skrivas. Göras. Tränas. Komma överrens. Planera. Den ena tanken födde den andra. Och plötsligt var hela huvudet fullt med måsten. Och egna krav.

Efter ett tag började det göra ont i magen. Krampa. Jag satte mig på sängkanten. Funderade vidare. Organiserade i huvudet. Skapade listor i minnet. Sedan kom bröstsmärtorna. Och det blev svårare att andas. Samtidigt som organiserandet fortsatte i allt högre tempo.

Fyra timmar senare. Vid 03-tiden. Lugnade det ner sig. Listorna var klara. Organisationen var färdig. Och jag lade tillbaka huvudet på den mjuka kudden. Och till slut. Till slut stängdes ögonlocken.

Inga kommentarer: