tisdag, september 04, 2007

Veckans lista v. 35

Positivt:
- Kenenisa Bekele
Kronprinsen gjorde det igen. Den här gången visade han mänskliga tendenser och släppte. Men tryckte sedan på och tog hem guldet.
- Carolina Klüft
Jag har lite svårt för den här damen. Men det hon gör är ändå förbannat imponerande.
- Asafa Powell/Tyson Gay
Även om själva duellen egentligen aldrig blev någon duell, så var vägen dit riktigt spännande. Det hade kunnat blivit riktigt stort.
- Johan Wissman
Det behövs egentligen inte sägas speciellt mycket. Han var Sverigen kung det här mästerskapet. Och det ska bli otroligt intressant att se vad han kan göra nästa säsong.
- Mustafa Mohammed
Om Wissman var kungen så var Musse inte långt efter. Ett perfekt taktiskt genomför lopp och en fjärdeplats på hinder i ett VM. Det är förbannat bra gjort.
- Bernard Lagat
En imponerande dubbel. 1500m och 5000m. Inte varje dag man ser den. Och han tgog hem dem på ett fint sätt.
- Susanna Kallur
Det var på håret. Men i OS sitter den. Tycker personligen inte att det var mycket att tjafsa om att Perry var över på Kallurs bana. Men visst, jag förstår hennes frustration.
- Erik Sjöqvist
Kamikaze-sjökan. Full fart frammåt och det var riktigt nära att det höll. Friskt vågat - hälften vunnet.
- Mattias Claesson
Han ger allt i alla lägen. Så när att han gick vidare. Men jag tror Sverige har ett stort löfte på gång här.
- Resultaten
Över lag var det bra resultat det här mästerskapet. Bra segerresultat. Kul att se att idrotten går framåt.
- Organisationen
Det var inget strul. Japsarna fixade det här galant.
- Japanerna
Japanerna på banan njöt och visade att de minsann också kan göra bra resultat. Och publiken visade vart mästerskapet gick. Kul med aktiv publik.
Negativt:
- Mehdi Baala
Jag ogillade killen redan innan, men nu när han köttar sig fram på upploppet och bara knuffar undan sina medlöpare så blev det inte direkt bättre. Tvi.
- Yelena Isinbayeva
Hon hoppar endast för pengar, inte det bästa hon kan. Det känns inte rätt.
- Donald Thomas
Det är en imponerande saga hur han tog sig från basketspelare till världsmästare, men jag har svårt för det. Det känns orättvist mot de som tränar och tränar i massor med år.
- Robert Kronberg
Det är dags att lägga ner nu. Det är alltid en massa snack på Robban, men när det gäller så fungerar det inte riktigt. Synd bara att övriga Sverigeeliten inte riktigt kan komma upp i högre standard på korta häcken.
- Media
De ska alltid överdriva allting. Enligt media blev musse lurad på på medalj av kenyjanerna. Tjafs. Och det säger han på sin hemsida också. Var man för sig själv, så är det på ett individuellt lopp. Och kan länder samarbeta så gör de det.
- Kajsa Bergqvist
En till som numera allt för saknar "klippet i steget". Det är över nu. Hon har haft en fantastisk karriär, men även hon bör tänka på refrängen.
- Stefan Holm
Jag gillar mannen stark. Varför kunde han inte få till det och vinna? Helvete! OS guldet till Stefan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller inte med om Isinbayeva och Kronberg. Isinbayeva hoppar visserligen för pengar men hon står för det och verkar ödmjuk vid sidan om. Tror dessutom att hon tränar minst lika hårt om inte hårdare för att vara på den nivån hon ligger på. Kronberg har en skön stil tycker jag, tror att han bidrar till en bättre stämning i den svenska truppen. Sen att han kanske inte är på toppen av sin karriär må vara hänt.

Glenn sa...

Mr T >> Isinbayeva tränar antagligen hårdast av dem alla. ust därför är hon även bäst av alla hoppare. Men att bara höja med en cm varje gång hån ska slå världsrekord känns fel. Är det inte meningen att man ska hoppa så högt man kan? Jaja, hon gör som hon vill, trist om hon skulle få en skada så karriären är slut, då vet hon inte hur högt hon kunde ha klarat.