tisdag, maj 22, 2007

Det är kaos och uppochner

Det är mycket just nu. Det är inte bara mycket som pågår i mitt huvud. Det är mycket som pågår runt omkring också.

I går ringde J på dörren. Med sin kompis J. Och de började vandalisera vårat badrum. Det är alltså dags nu. Renoveringen har börjat. Och med renoveringen kommer en hel de andra saker.
Samtal med banken. Inhandlande av allt material. Tillfällig flytt. Och det ständiga orosmomentet över att någonting ska bli fel.

Flickan från landet i norr och jag har flyttat lite norrut. Bara någon mil. Till mor och far. Och det känns sådär. Det är lite jobbigt att bo här. Minnen som kommer tillbaka och anpassningar. Men nu är det så och det är bara att bita ihop. Det uppskattas någonstanns inom mig ändå.

Det har kommit till en tid nu där vädret nästan förväntas vara fint. I början av våren var minsta lilla solglimt underbar. Nu är det snart juni. Och då förväntas vädret vara sommrigt. Sådär sommrigt som gör benen fulla med spring. Och sommrigt som gör kohagen grön. Och sådär sommrigt som gör att blommorna blommar.
Men nu är det inte så. Det går segt med solskenet just nu. Det är mest grått. Och gåa dagar skyndar aldrig på. Så är det. Gråa dagar blir lite segare och lite mera långdragna än andra. Än de där sommriga dagarna.

Men när det är gråa dagar ute. Kanske det är viktigare att hitta det sommriga inne. Inne i kroppen och huvudet. Hitta något som sprider lite ljus som inte syns. Kanske kan ett nytt badrum sprida det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men på lördag kommer US M hem från landet i väst =)