onsdag, oktober 18, 2006

Imponera på en Fil. Kand.

Igår eftermiddag ringde en herre till min mobil. Jag hade just telefonen på mig och relativt lugnt på gården. Så jag passade på att svara. Det var en man som ringde från Lärarhögskolan.

Han hade läst Damen L’s och mitt examensarbete om ”Lekens konflikter”. Och pratade en massa om seminarier och intervjuer. Jag förstod ärligt talat inte riktigt vad han ville få ut av samtalet.

Men så till slut kom det. Han ville boka in en tid för intervju. Där han ville att vi skulle diskutera kring arbetet. Han höll på att forska kring arbeten och hur det senare blir i praktiken.
Under samtalet rös jag till. Han nämnde Mr. M.M. En lärare som vi hade under vårat examensarbete och som sågade oss jämt med fotknölarna. Jämt och ständigt.

Vi bokade in en tid för intervju. Men efter samtalet kom jag på att jag verkligen inte vill. Inte för att Mr. M.M ska vara med. Utan för att jag inte har något som helst intresse av det hela. Jag har knappt koll på vad vi skrev om. Arbetet har varit stängt sedan den dagen vi redovisade. Och är relativt säker. På att Damen L inte har sneglat i det heller.

Inte vill jag ta ledigt från arbetet. För att åka in till Lärarhögskolan och sitta där. Nej tack. Då finns det skönare och roligare saker att göra på ledig tid.

Jag tackade nej idag. Förklarade att jag gärna kan svara på frågor genom mail. Om det skulle gå för sig. Mannen som ringde. Var ”Fil. Kand.” Vad det nu innebär. Men det låter som en viktig person. Och därför. Måste han sökt ut arbeten som var av intresse och betydelsefulla.

Ha! Inte dåligt Damen L. Vilket arbete vi måste ha gjort. Om vi imponerar på en ”Fil. Kand.” Ha!

Inga kommentarer: