fredag, januari 04, 2008

Känsloladdat möte i norr

Det blev ett känsloladdat möte uppe i norr. Senast jag träffade Flickan från landet i norr. Det var på Arlanda. Några dagar innan jul. Tårar rann ner från våra kinder. Där vi stod i avgångshallen och kände hur alla bara flög förbi oss. Långsamt skiljdes vi och gick åt var sitt håll.

Några dagar efter julen. Då skulle jag åka upp till henne. I den franska kombin. Men den franska kombin ville annat. Den ville in på verkstaden. Och där stod jag utan bil. Då dök P upp. Hjälten. Räddaren i nöden. Han hade en extra bil. Och rätt som det var så gled jag fram längs mörka vägar. Hela vägen upp. 70 mil. Och så stod hon där. Lika underbar och fin som alltid. Och jag kände hur känslorna bara bubblade i mig. Och så höll vi om varandra. Länge. Länge. Och lät läpparna mötas.

Dagarna som följde var fulla med shopping. Konstigt vad mycket man kan hitta ibland. Saker som man inte hittar ena dagen. Hittar man andra dagen. Hemtex. Indiska. H&M. Fina saker. Hemmet har nu fått sig en rejäl omgång. Och mer spekuleras det i. Stora saker.

Det fanns tid för bubbelbad. Bubbelbad där 2007 analyserades. Reflektion. Vad var bra. Vad ska förändras. Vad ska tas in i 2008.

Det grillades i grillkåta. Badades bastu. Promenerades i en hel massa snö. Och det firades ett nyår. Och ett ständigt letande efter renar. Allting med en närhet av henne. Av Flickan från landet i norr.

Nu är vi hemma igen. Hemma i storstaden. Snön har kommit hit också. Bättre sent än aldrig. Det är bara några dagar kvar tills det är dags att arbeta igen. Lite nervöst är det. Jag har varit borta länge nu från förskolan. Med en opererad hälsena har jag firat julen. Senan är fortfarande svullen. Men det läker som den ska. Det ska bli kul att börja igen. Jag är nog lite utvilad. När allt kommer omkring. Nu är det dags att köra igång igen. Full fart från början. Sedan öka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte dumt med bilutlånande hjälte i sin närhet :-).

Förresten, leta efter renar? Vill man inte undvika dem? De är otäcka djur som gärna står på vägen och orsakar trafikolyckor när man krockar med dem.
Finns alldeles för många renar runt omkring samhället där jag bor.

Ett underbart 2008 önskar jag dig och flickan från landet i norr!

Anonym sa...

Ok, har man aldrig sett någon så förstår jag om man vill göra det! Förra vintern öppnade jag ytterdörren och hittade en alldeles utanför på vår gräsmatta. Vet inte vem som blev mest överraskad, jag eller renen.