fredag, juni 01, 2007

Ännu en ny sängplats

Klockan har passerat midnatt och jag sitter här i ett mörkt rum på arbetet. Jag är inte mer arbetsnarkoman än vanligt. Jag har bara lite svårt att sova bland alla barnen.
De äldsta barnen ligger nämligen här intill och sover. Några hade svårt att somna. Men till slut försvann även de sista in i drömmarnas värld.

Jag har precis bränt 20st skivor. Planen är att alla ska få var sin skiva som är full med bilder som är tagna på barnen här senaste året. Det får bli deras sommarpresent från min kollega och mig. Det uppskattas garanterat.

Annars har jag haft mitt sista samtal för den här terminen idag. Det blev ett bra samtal. Men ändå sorligt. Flickan som var med sin mamma på samtalet tillhör favoriterna. Det gör hon. Både flickan och hennes föräldrar. Och det ska bli riktigt riktigt tråkigt när hon nu går vidare till skolan. Men så är det väl. Och det är bara att acceptera.

Om några timmar öppnar vi igen och det är dags att väcka barnen. Jag kommer att vara lagom utvilad. Men det gör ingenting. Jag får åka hem relativt tidigt i morgon. Jag behöver inte arbeta full dag. Ska försöka smyga in och slå mig ner på en madrass nu. Det har varit en bra dag. Snart börjar nästa. Tills dess är det drömmarnas land som gäller.

1 kommentar:

Anonym sa...

För läääänge sedan hade vi en diskussion angående vilka som är "skurkar" och vilka som inte är skurkar. Vad som kan ligga bakom ett brott och om bakomliggande händelser kan vara en förklaring till ett föraktligt beteende. Nu har det kommmit en bok som i högsta grad berör detta:
Avklädd
En berättelse om brott vi tiger ihjäl
Av Andreas Harne som 8 maj 2006 dömdes till fängelse för grovt barnpornografibrott.

Jag vill rekomendera den boken varmt! Jag vet inte om den finnns på ditt bibliotek men annars finns den att köpa på nätet och den är inte dyr! Förresten anser jag att din arbetsplats borde äga ett exemplar för boken kan verkligen ligga som underlag för diskussioner vid ett personalmöte!
Ha det gott och lycka till med bardrumsrenoveringen/Mari