måndag, augusti 31, 2020

Bakåt i den social utvecklingen

Jag tittade på den där raden på bloggen (webblogg) som visar hur många inlägg som skrivits varje månad och varje år. Det är knappt den når upp på tvåsiffrigt numer. Men så ser jag längre ner i listan. Där skrevs det inlägg nästan varannan dag. Hur är det ens möjligt? Hur kan jag haft så mycket mer att säga då? Eller så hade jag mer tid att känna efter. Fundera. Och skriva. För den delen.

I helgen var det årlig kvartersfest på gatan. Det var dags för den årliga socialiseringen. Man kan tycka att det ska bli lättare med åren. När man hälsar. Nickar. Ler mot varandra nästan varje dag. Kanske varannan. Som inläggsmängden förr. Men det blir inte lättare. Inte för mig. 

Det finns någon enstaka granna som jag pratar med. Egentligen tre stycken på hela gatan. En pratar jag löpning med. En pratar jag...också löpning med. Den tredje. Honom pratar jag mest också löpning med. Tro det eller ej.

När det är kvartersfest är det alltid någon som tycker att man ska börja med någon sorts mingellek. Jag försöker komma på någonting som är värre än mingellekar. Möjligtvis covid.19. Och skörbjugg. Jag hatar mingellekar. Tvångssocialisering. Fy fan.

I år blev det inga mingellekar. Det blev välkomstdrink i form av chips i pappmugg. Betydligt bättre än mingellek. Efter middagen börjar dock folk att mingla. Prata med varandra. En del pratade värmepumpar. Andra pratade barn. Någon pratade allvarliga saker. Jag pratade inte alls.

Jag har svårt att gå fram till någon och bara börja prata. Så jag satt kvar. Ett bra tag satt jag ensam där i carportlängan. Kändes lite löjligt så  jag tog i alla fall upp telefonen. Efter ett tag kom en av de där jag pratar löpning med. Vi pratade. Om löpning. Om träning. Om serier.

Jag kanske har gått bakåt i min sociala utveckling. Kanske för att jag hela dagarna sitter i stort sätt i min ensamhet och arbetar. Jag har inte många sociala samspel längre. Inga kollegor och inga föräldrar att prata med. Inte ens barn. De som oftast är lättare att prata med.

Kanske ska prata mer med mig själv. Var det därför det var så många inlägg för åtta år sedan? Eller så var det för att jag upplevade fler möten. Fler saker. Att reflektera över. Det händer sällan något spännande här uppe på övervåningen. Jag fick ett barnplaceringsbeslut. Wow. Och ett till. Det måste jag delge omvärlden. Inte.

Inga kommentarer: