torsdag, juli 06, 2006

Morgonrutiner

Klockan har precis passerat 07.00. Och jag sitter på chefens kontor. Som så många gånger förr. Cykeln är parkerad i stället utanför. Håret står upp som det brukar efter cykelturen till arbetet. Och ögonen är inte ännu helt öppna.
Allting är alltså precis som det brukar vara.

Jag är väldigt sugen på att köra dagens pass. Det är av det lite längre slaget. Men jag är sugen. Så. Det spelar ingen roll. Det värsta är. Att innan jag kan köra det har jag en massa andra saker att göra. Och i kväll. Vid sex tiden när jag åter släpar upp cykeln genom trapphuset. Vet jag. Att med största sannolikhet är jag inte alls sugen på att sticka ut och träna.
Men. Jag antar att det är sånt man får ta. Det är bara bita ihop. Och köra i väg ändå.
I söndags blev det 10 km (44.42.19). Idag. Blir det något liknande. Gammalt. Men ändå nytt.

På väg hit. När jag cyklade längs sjön. Genom skogen. Och såg haren. Rådjursmamman med sina två små barn. Tänkte jag lite på morgonrutiner. Kan det finnas personer som har exakt samma morgonrutiner? Det kan det väl omöjligtvis finnas? Vad finns det för rutiner egentligen?

Jag har inga omständliga rutiner. Något att dricka. Juice. Cola. Pucko. Något åt det hållet. Kaffet. det kommer på arbetet. Det är allt. Och badrummet så klart. Sedan. kanske lite TV. Det är skönt att ta det lite lugnt på morgonen. Inte stressa iväg. Jag stiger hellre upp lite tidigare och tar det lugnt.

Kanske ska jag ta och gå in till Tant S nu. Hon har öppnat. Jag kanske ska hjälpa henne lite. Duka fram frukosten. Förbereda dagen. Och eftersom jag sitter här. På henne kontor. Blir det även ett citat.
God morgon.

"Jag är övertygad om att de flesta människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara."
/Abraham Lincoln

Inga kommentarer: