fredag, april 27, 2007

Gråa skuggan blir blue stream

En sån här dag går tankarna lite snabbt till myten. Legenden Bengt Alsterlind. Ni vet "sommar, sommar och sol...". Hajken.
Människor går runt i allt från svarta läderrockar till minimala kortkjolar. Vet inte riktigt vad som är bäst. För en del människor bör ta sig en extra titt i spegeln och kanske ifrågasätta vad de egentligen tagit på sig. Och hur lämpligt det är. Men visst. Det är tur att vi alla fungerar olika.

Kvällen börjar anlända. Men plusgraderna verkar stanna ett tag till. Några timmar till in på kvällen. Det är en kväll där den berömda gråa skuggan har tagit ett steg ner. I framtiden kommer det inte längre vara den gråa skuggan folket här i byn pratar om när de ser en löpare som snabbt flyger förbi. Nu är det annorlunda. Jag kan inte svara för människorna här. Men kanske blue stream kommer att vara ord som kommer från deras läppar.
De nya kläderna är inköpta idag och kommer väl att användas så fort det blir lite kyligare igen.

En ny klocka köptes också idag. Den andra gick inte längre att laga. Tyvärr. Det var en bra klocka. Inte bara full med tider. Utan även överfull med minnen.
Jag hittade den nya relativt snabbt. Som kan spara en hel bunt varvtider och lagra dem i klockan. Spara pass efter pass. Varje intervall. Med belysning så jag kan se tiden under de mörka passen ute på gatorna.
I första affären hade de inga såna som jag behövde. Killen i kassan föreslog att jag skulle köpa en ipod. Vilket förslag. Vilket komiskt förslag.

Nåväl. Nya sakerna är här nu. Och väntar på att användas. Vare sig det blir under namnet gråa skuggan eller blue stream. Så kommer det att gå fort. Riktigt fort. Och en ny klocka fylls med nya minnen.

Inga kommentarer: